Gasvrij wonen

De TCB afleverset voor de woningbouw is één van de laatste ontwikkelingen binnen TCB BV. De 'MonoTecPRO' is een compact binnendeel voor een monoblock warmtepomp waar alle componenten, die nodig zijn voor goed verwarmen en het maken van tapwater, in zitten. De complete regeling en besturing wordt gedaan door onze eigen ontwikkelde besturingsprint met eigen software. Alle parameters aangaande watertemperaturen zijn instelbaar om de ideale installatie te krijgen. Bij de MonoTecPRO kan elk willekeurig monoblock warmtepomp buitendeel worden gekozen, indien deze maar geschikt is voor een externe aansturing.

Er zijn dus geen F-gassen (STEK) handelingen nodig voor de installatie, alleen maar waterzijdige. Hierdoor is een totale warmtepomp installatie in een zeer korte tijd gerealiseerd. Met een MonoTecPRO is er dus een vrije keuze in het merk buitendeel en kan elke installateur werken met het voor hem bekende merk waterpomp. De installatietijd wordt daardoor nog korter.

Het voordeel van de MonoTecPRO is ook nog eens dat de warmtepomp maar 1 simpel ´ding´ hoeft te doen en dat is water maken van 35, 40 of 45 graden, waardoor de warmtepomp ook hier voor duurzame warmte zorgt. Na tapwater gebruik kan de warmtepomp direct weer doorgaan met het verwarmen van de woning, er is dus geen wachttijd voor verwarmen (zoals bij traditionele warmepompen met een grote boiler wel het geval is).

De gehele MonoTec is opgebouwd uit uitsluitend A-merken en is met zeer grote nauwkeurigheid geassembleerd. De plug and play MonoTecPRO heeft een robuuste design omkasting en is door zijn kleine formaat op vele plaatsen te installeren. Indien wenselijk is er ook een uitvoering inclusief monitoring van opgenomen en verbruikte vermogens, deze is ook goed toepasbaar in NOM-woning.

 

Medegefinancierd
door de Europese Unie
 

Mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling